Dugfriskt arbejde med vibrationsafgratning/afgratning, kølemiddel og affedtningsmiddel

Før i torsdags havde jeg aldrig hørt om afgratning - katalog.prebenz.dk/afgratning – , affedtningsmiddel - katalog.prebenz.dk/affedtning – , kølemiddel - katalog.prebenz.dk/affedtning–kemi-til-affedtning – eller vibrationsafgratning. Kølemiddel, affedtningsmiddel og vibrationsafgratning er godt nok ik sådan noget, som har optaget mig i min verden og dagligdag.

Og hvad er det? Afgratning som eksempelvis vibrationsafgratning kan eliminere grater. Og hvad er grater så? Jo de bliver dannet når ting i metal bliver bearbejdet og ødelægger delkomponenter i f.eks en mekanisme. Deraf er vibrationsafgratning/afgratning væsentligt indenfor diverse firmaer. Jeg mener forresten at det er bedst at gå efter vibrationsafgraning med mekanisk afgratning.

Affedtningsmiddel virker virkningsfuldt til at rengøre fedt, olie, sod, snavs mm der er praktisk for fødevarebranchen, landbrug, industrien og søfartsindustrien. På jobbet anvender vi f.eks affedtningsmiddel til at rense inventar, gulve, plast og fliser, så jeg kan forstå at affedtningsmiddel er et skønt all round produkt.

Som navnet antyder bliver kølemiddel anvendt i kælende systemer. Blandt andet i varmepumper og i køleskabe. Kølemiddel er diverse ting fra nitrogen til ammoniak eller vand mm.

Akkejak, man hører mange mærkelige og nye verber som vibrationsafgratning, kølemiddel, affedtningsmiddel og afgratning, når du begynder i nyt og uvant arbejde. Masser af ny viden.