En smule tanker vedr. kantlister, gummimåtter, gasfjeder, gummiplader, svampegummi og gummistropper

Mine læsere havde nok ik set det komme, at moi her har postet et indlæg vedrørende kantlister, gasfjeder - www.sindby.dk/dk/meta-navigationssider/info/faa-en-gasfjeder-til-netop-dit-behov – , svampegummi, gummimåtter, gummistropper - www.sindby.dk/dk/meta-navigationssider/info/gummistropper-til-presenninger-og-gummisnor-til-bla-forsegling – og gummiplader - www.sindby.dk/dk/meta-navigationssider/info/koeb-gummimaatter-og-gummiplader-i-forskellige-stoerrelser-og-priser – . Surprise.

De fleste danskere påtænker det nok ikk, det faktum at et ganske ubetydeligt materiale som gummi betyder egentlig ganske meget i vores daglidag i vore dages leben. Hver evig eneste dag gør vi faktisk brug af en hel del hverdagsting, af materialet gummi – deriblandt feks gummistropper, gummimåtter, svampegummi, gummiplader & kantlister. Objekter som eksempelvis gummiplader, gasfjeder eller svampegummi er måske noget, som langt færre anvender, men som ikke desto mindre er af betydelig betydning for vores velkendte dagligdag.

De fleste har ikke overvejet, alle de ting der er lavet i gummi. Én af gummiens største +’er er da også den betragtelige praktiskhed. Materialet gummi kan jo både laves fleksibelt + hårdt & kan dermed bruges til mange varierende objekter. Gummimåtter er eksempelvis bløde, & således bør de laves af bøjeligt gummi. Kantlister og gummiplader er til gengæld lavet af hårdere gummi, som ej passer til at blive bøjet og strækket. Lidt tankevækkende.

Blandt gummiens primære styrker er desuden dens store brugbarhed. Gummi kan nemlig laves både fleksibelt & ubøjeligt & kan derved bruges til mange uensartede genstande. Ting bestående af svampegummi er fx bøjelige, hvorfor de skal laves af blødt gummi. Gummiplader & kantlister er til gengæld produceret af hårdere gummi, der ej er bøjeligt og føjeligt. Det har undertegnede først lært som følge af min kærestes arbejde.

Når du igen anvender hvad enten gummimåtter el. kantlister, kunne du måske gøre dig tanker om, at et forholdsvist stort antal af de genstande, som man anvender hver dag, helt simpelt er lavet af enten hårdt eller blødt gummi, skønt det dog er de færreste, som bemærker dette. Men det kan du nemlig være opmærksom på fra i dag. Vi bruger sådan noget som gasfjeder, kantlister, gummimåtter, svampegummi, gummiplader og gummistropper i tide og utide.