Europaller anses som slidstærke, genbrugelige samt er i stand til at bære mange varer

Som udgangspunkt kan du vente, at én europalle kan bære en varevægt på 1,5 T. Du bør dog ej fortvivle, er dit gods alligevel vægtigere end halvandet ton. Tre træpaller giver for eksempel udslag i en vægttolerance på ca. fire og et halvt T. At placere flere forskellige paller oveni hinanden og på den måde styrke træpallernes vægttolerance, er nemlig muligt. Dog bør det ikke være dette, som er årsag til, at du vælger europallen og ikke EUR-paller, eftersom EUR-pallerne tilbyder en lignende tolerance og ydermere, på linje med europaller, er naturvenlige. For eksempel bliver begge paller ISPM-15 verificerede, og dvs., at de har fået tilført varme og verificerede i henhold til de gangbare regler. Denne behandling nedsætter muligheden for, at der bliver medbragt smådyr samtidig med din last.

Således er der udelukkende én ting at fremsige, og dét er, at du ligegyldigt hvilke paller, du investerer i, er garanteret stabile træpaller! At du reelt låner dine paller og sagtens kan levere dem tilbage, så snart du har brugt dem, betyder det, fordi pallerne nemlig bliver temmelig kostbare som genbenyttelsespaller.

I tilfælde af, at der diskuteres varefragt, startes der jævnligt uenighed vedrørende hvad for en løsning, der er bedst. Imens de andre bedst kan lide togtransport, kan mange fx bedst lide enorme fragtskibe. Ens for alle og enhver er dog, at det ligegyldigt transportmetoden er obligatorisk at anskaffe sig fantastiske og stabile paller, hvor varerne kan placeres under fragten. Hvad er at foretrække – EUR-paller eller en europalle? – I denne forbindelse opstår dette dilemma. Da EUR-paller i grunden har en hel del til fælles med en europalle, er det sommetider relativt besværligt at vurdere.