Henne i børnehaven ejer utallige små pus vinterjakker designet af Living Kitzbuhel, som de ej kan vandre rundt i…

Min venindes veninde arbejder i en børnehave som pædagogmedhjælper, & betror jævnligt betragtninger fra hendes hendes dagligdag med små pus. Hun har været halvtidsansat i 25 år, og besidder således et stærkt viden om, til hvilken grad rollinger og barndommen har forandret sig. Det er vigtigt at forske i, hvilken position børn besidder i fællesskabet, både historisk & nutidigt set. I denne konneksitet bliver hendes forudsætninger brugbare…

Hun genfortæller, hvorledes rollinger i dag har megen selvbestemmelse. Adskillige har ofte hørt en mor udfritte det rare barn: Fortrækker du at iklædes sko skabt af Okker Gokker eller Gro? Børn foræres for mange valgmuligheder i dag, hvilket kan risikere at gøre barnet tummelumsk. Afkom trives med struktur & klare rutiner, men adskillige valgmuligheder, børn bliver mødt med risikerer at svække den strukturering. Børn kan nemmere fungere, hvis forældrene tager beslutningen og siger: du bærer trøjen designet af Okker Gokker & undertøj produceret af By Nord!

Børnene må både anerkendes og samtidig høres nu om stunder. Før skulle små pus bare blive set, men ik høres. I dag iklædes vores afkom high-end tøj fra Lovebugs eller By Nord, sådan de kan repræsentere en ideel kaste. Men på samme tid skal børnene i øvrigt også blive hørt i emner vedrørende deres opvækst. & det får den betydning, at flere optioner ej tages uden dem, men til gengæld sammen med børnene. Idéen med at implicere vores kære små flittigt i bestemmelsesprocesser er bekræftende, men der er en fare for, at det kan få den følgevirkning, at man som forælder gør de små pus en en tjeneste, som ikke er positiv. Små pus har brug for urokkelige forhold, og adskillige valgmuligheder omkring, om de især vil i centeret & shoppe børnetøj syet af Living Kitzbuhel og By Nord, eller om de små pus foretrækker at gå en tur ved vandet viser sig ik at være så fantastisk en idé, som indledningsvis forventet!