Måske er høreapparater løsningen for farmand

Far har fået en nedsat hørelse, og min vurdering er, at han eventuelt desuden har tinnitus. Lidelsen tinnitus er en opfattelse af en lyd, folk kan have i ørene, uanset at der ikke kommer lyd ind i ørerne fra omgivelserne. Far skildrer det som, at det ringer i hans øre. Nu har det efterhånden stået på i ret lang tid, og det virker som om, at det sandsynligvis bliver mere og mere slemt. Jeg synes, det er meget vanskeligt for mig, fordi han altid har været det menneske, som har lagt sit øre til, såfremt jeg gerne ville fortælle noget, som jeg gik rundt og tænkte på. Nu hvor han ikke har sin gode hørelse længere, tværtimod en nedsat hørelse, har vi ikke knevret ligeså meget med hinanden, det mangler jeg.

Grunden til, at min farmand har nedsat hørelse, er en støjskade, for han er tidligere tømrer og brugte ikke høreværn. Det tror jeg i alt fald. Der formodes, at ørelidelsen tinnitus grunder sig på destruerede hårceller i sneglen i den indre del af øret, nok også på grund af en skade forårsaget af for meget støj. Det får mig til at tænke på, at jeg skal huske min bror, som er musiker, på, at han skal gøre brug af et musikerhøreværn. Jeg har tænkt mig at tage min far med til hans øre-, næse- og halslæge på torsdag, som skal vurdere hans hørelse. Hans læge henviser ham sikkert til en høreklinik, som laver en grundig undersøgelse af hans hørelse. Herefter bedømmes der, om et høreapparat er løsningen på problemet.

Adskillige uens høreapparater er der, og hvert enkelt høreapparat vil blive rettet til, så det passer til ens nedsatte hørelse. Den gamle skal sandsynligvis have et høreapparat, som skal sidde bag øret. Høreapparaterne er produceret af 2 parter; selve apparatet omme bag på ørene og et lydrør, som leder lyden ned til en øreprop i øregangen og så ind til trommehinden. Ovenstående høreapparater anvendes til vanskelige hørenedsættelser og til personer, som skal kunne regulere lyden. Det er ens egen beslutning, hvorvidt man vil blive behandlet samt få høreapparatet omkostningsfrit hos offentlige høreklinikker, eller om man godt vil have et bidrag til at få høreapparatet af en ordentlig privatejet høreklinik/hos forhandlere, som samarbejder med høreklinikker. Efter min mening er det luksuriøst, at det kan fås helt omkostningsfrit af en høreklinik. Jeg har hørt, at høreklinikker tager sig godt af deres patienter.

Min farmand har som før sagt været på en støjende arbejdsplads, og i sidste instans var det en nødvendighed at benytte et høreværn, det er han et godt eksempel på, fordi for høje lyde netop kan give dig en høreskade. Jeg har hørt, at sådan cirka 60 procent af de mennesker, der har arbejde i et støjfyldt miljø, ej gør brug af høreværn eller musikerhøreværn. Min bror har et job i et rockband, og jeg har på fornemmelsen, at han ligesom vores far vil blive den uheldige ejer af en høreskade, i tilfælde af at han ikke snart begynder at bruge musikerhøreværn, imens han spiller.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>