Min praktiske husbond pladrer ikke om andet end villaens varmeregnskab samt aflæsning på vores energimåler

Der er godt nok mange uventede udgifter ved at flytte i hus. Dér er manden og mig nu her nogle måneder efter indflytningen igang med at finde ud af. Min økonomiske husbond fokuserer især på kvartalets varmeregnskab og ud af det blå er aflæsning af den elskede energimåler sådan noget, mandengår op i. Varmeregskab, interesserer det mine læsere?

På det tidspunkt hvor undertegnede levede i 2-værelses tænkte jeg ikke på mit varmeregnskab. Og aflæsning af energimåler var blot sådan noget jeg fik ordnet, de dage jeg fik et brev fra Dong Energy. Her i huset går især manden op i at vi skal eje et styks skrap energimåler og gøre sit for at forbedre husets varmeregnskab samt energiforbrugfra en skala D til måske C eller B.

Benny plaprer i en strid strøm omkring aflæsning af husets energimåler, og husbonden følger med i villaens varmeregnskab. Jeg ved godt selv hvordan aflæsning og lidt holden et øje på husets varmeregnskab er en god ting for vores pengebeholdning. På den anden side vil jeg sagtens synes, hvordan det kan være alle sparede 2300 kr værd at befinde sig i en magelig temperatur i stuen og så være temmelig indefferent over, hvorvidt husets energimåler drejer imens de 24 c trækker tallene op det fælles varmeregnskab.

Min husbond & mig er vidst typiske som ægtefælker, hvor undertegnede ikk er inde i aflæsning, energimåler og varmeregnskab og i stedet går & kører en smule op på varmen ligesom jeg opstarter el-ovnen et kvarter før, når huslige jeg vil lave tærter. Mens min elskede så går og skruer liidt ned, står for jævnlig aflæsning af energimåler, bruger altid eftervarmen plus styrer vores varmeregnskab med interesse. Husbondens tanker er blandt andet at jeg frossenpind kan erhverve mig såvel uldundertøj og ture i sauna med kronerne, vi kan spare på varmeregnskabet. Ih jeg hader når han har ret.