Mit hus har behov for at renoveres – derfor bør jeg vælge en finere markise

I forgårs besøgte jeg min mormor, og hun har persienner, som hun er særdeles glad for. Nogle utrolig pyntelige sisaltæpper, som jeg ligeledes gerne vil have, har hun yderligere. Sisaltæpper har jeg tænkt på at bruge penge på, da på mandag vil jeg erhverve helt nye tæpper.

Ydermere vil jeg have en markise eller persienner ved stuevinduet, på grund af at lyset udefra ulejliger mig. Jeg kan dog ej vælge imellem markise såvel som nogle persienner. Ifm. persiennerne såvel som markisen, vil jeg sikkert spørge en sælger til råds, idet jeg samtidig skal få sisaltæpper og så videre. Det er mit håb, at ekspedienten i forretningen kan give mig en hjælpende hånd med valgprocessen. Derforuden vil jeg tage min bror med, af den grund at han ved meget mere om sådan noget, end jeg gør.

Gardiner har jeg lige nu, men dem vil jeg ej trække for, idet der er solskin, fordi der vil blive for mørkt. Idet jeg skal ud at have sisaltæpper, skal jeg dermed købe enten persienner eller markise. Jeg vil antageligvis få nogle sorte sisaltæpper, på grund af at de vil stå godt i kontrast ift. min stue, der er særdeles lys. Af den grund at man kan anskaffe et væld af varierende typer, må jeg yderligere beslutte mig for, hvilken type markise eller persienner som jeg skal anskaffe.