Samtlige piger manden og jeg har interviewet, vil bruge mange penge på sidste skoledag kostumer.

For fantastisk mange er sidste skoledag en begivenhed, de har i sinde at mindes hele livet. Utallige glæder sig til deres sidste skoledag flere dage i forvejen. Menneskers sidste skoledag kan uden tvivl betegnes som en overgangsrite. På samme vis som dåbsbekræftelsen, illustrerer den sidste skoledag skiftet fra lille afkom til et voksent menneske. Lige om lidt venter voksenlivet med de dertilhørende gøremål. I denne konneksitet er det væsentligt, at modsætningsforholdet mellem barn og voksen er et skel, der fødtes med den moderne tid. I et historisk perspektiv er denne adskillelse absolut ikke noget selvfølgeligt, men noget, som er opstået i en specifik sammenhæng. & det er lige præcis dét en etnologisk analyse kan påvise. Jeg husker som var det i går min sidste skoledag, hvor alle mine veninder havde været i specialbutikker & bruge penge på sidste skoledag kostumer [dramashop.dk/category/sidste-skoledag-63]. Mine kammerater & jeg havde købt matchende nylontrøjer – vi var Pink Ladies – som fra filmen Grease!

Nu hvor jeg er et voksent individ erindrer jeg hyppigt min sidste skoledag. Jeg er uddannet kulturhistoriker, og har således researchet de forståelser, unge sammenkobler med deres sidste skoledag. For utallige er deres sidste skoledag alfa og omega, & forskergruppen og jeg har forsket i, hvilke meningslag, som sidste skoledag bliver tillagt. Jeg beskæftiger mig med at begribe, hvordan individer indretter sig. Mine kollegaer og jeg har for mange år siden lavet et feltarbejde i sammenhæng med en sidste skoledag, hvor vi alle sammen efterforskede pigernes og drengenes selektion af sidste skoledag kostumer. Dét kom der en spændende artikel ud af, der lige er blevet publiceret. Såfremt I har lyst til at læse mere om den sidste skoledag som kulturfænomen, kan de vil det købe vores undersøgelse i den tætteste boghandler lige nu! Det er nem slutresultater, kan vi garantere. Konklusioner, som bestemt vil udvide jeres syn på livet, og dét er overhovedet ikke noget, man skal undgå!