Slibning af vores familiedyt – vi skal vælge imellem sandblæsning eller glasblæsning?

Vores familieøse trænger til en grundig slibning. Jeg og kæresten undersøgte en smule på, hvad vi kan beslutte os for af slibning – & her efter på forskellen mellem sandblæsing og glasblæsning. Undertegnede har læst på en privat bilwebsite, at glasblæsning kan ses som en afsart sandblæsning, og at glasblæsning er en slibning som sker med brug af fine glasperler i stedet for sand. Modsat en sandblæsning skulle glasblæsning ikke være slibende men derimod gøre fladen ensartet. Derfor kommer vi lidt i tvivl, om sådan en glasblæsning på sigt er bedst.

Undertegnedes farfar Holger stillede spørgsmålet, om Jeg vil få et tilbud på professionel slibning eller om jeg vil udføre arbejdet på egen hånd. Jeg researchede en kende for at finde vejledning ifm gør-det-selv glasblæsning og sandblæsning, men jeg har sgu ik’ riiigtig modet eller evnen for at kaste mig ud i det. Hverken kæresten eller jeg er nemlig ikke familiens sande håndværker. Og på én af bilwebsiderne der har vejledning til at gøre sandblæsning på egen hånd, læste jeg, at du nærmest kan at blæse bilen i udu, ligesom at arbejdet sviner rigtig voldsomt. Og ja, det ville da nemt ske, at det går galt, såfremt jeg forsøger mig med en gør-det-selv glasblæsning. Så må jeg hellere lade de dyre professionelle om at udføre den slibning.

Efter den slibning er overstået skal kæresten og jeg have nymalet bilen. Og på det punkt er vi sørme ik’ enige om kuløren. Om det skal blive en klassisk sølv eller sort, eller vi kunne vælge et styk funky orange eller rød. Farvevalget skal jeg og kæresten debattere imens vi indhenter pris på sandblæsning. Derefter kan jeg og kæresten se, hvad dytten ender med.