Tidsregistrering såvel som stempelur vil være både smart & dumt – det er beroende på de ansatte

At menige både offentlig og privat ansatte kæmper mod stress på grund af, at kravene til den enkelte ansatte har ændret sig, er det næsten i hvert fald nogle gange om måneden, at jeg læser i diverse aviser. Et sted, hvor de ansatte til adskillige personalesamtaler blev konfronteret med konklusionen på den tidsregistrering [http://danmade.dk/], timeregistrering, & fraværsregistrering, som var blevet nedfældet omkring vores indsats, har jeg selv arbejdet… Mange beskrev det som værende decideret overvågning, & det virkede ik behageligt… At effektiviserings-iveren trækker dårlige ting med sig, mener jeg soleklart… Så en råd til alle ledere lyder; hold fokus på glade arbejdre, frem for effektivisering!

Det er ik lyv, hvis jeg fortæller, at jeg er nervøs over konsekvenserne af de ekstremt høje krav til arbejderen..! Adskillige grundlæggende tænker, at det er ovenud fantastisk, at der for tiden er så meget spot på generel trivsel på mange arbejdspladser. Det er jeg overbevist om når alt kommer til alt vil forbedre det endelige regnskab. Og så er vi alle sammen jo lykkelige, og det må være det vigtigste!

Men samtidig med den form for fokus, ses ligeledes en fokusering på effektivitet… Med det formål at ”håndhæve” denne effektivisering indfører man på stort set alle moderne arbejdspladser tidsregistrering, timeregistrering, fraværsregistrering, og et stempelur [http://danmade.dk/produkter/stempelur/] for at have mulighed for at ”kontrollere” om alt går til, som det skal! Stress er en af vores kulturs største livstruende sygdomme, & jeg er ikke i tvivl om, at der er en nær årsag-virkning-relation mellem tidsregistrering, timeregistrering, & fraværsregistrering på diverse arbejdspladser & sygdommen stress. Ydermere er her tilmed den stressende lyd fra et forældet stempelur, der bestemt ikke bidrager til et skønt arbejdsmiljø.

Der er noget galt i vores kulturelle indretning… Over alt hvor jeg befinder mig, tvinges medarbejderne til at knokle hurtigere… I den kontinuerlige kontrol foretaget af al den tidsregistrering, timeregistrering og fraværsregistrering ses det specielt tydeligt… Det er nu påkrævet, at vi alle skal nå nøjagtig det samme, dog på ekstremt reduceret tid! Det kan virkelig ik udvikle sig sådan, at vi alle sammen skal gå nedenom og hjem med stress!!