Velux gardiner som blandt andet et plissegardin

Jeg holder virkelig meget af at øge min viden, og stødte for ikke længe siden på en nyligt publiceret artikel. Artiklen klarlagde hvordan, at bestemte danske begreber var afsindig tæt på at ryge ud ad det danske sprog, fordi ingen længere brugte de pågældende ord eller kunne forklare deres mening. Sprogforskeren beskrev eks. et ord som livrem, der var i fare for at forsvinde. I tidligere tilfælde har jeg på samme måde stødt på akademiske artikler omkring den problematik, at usandsynligt mange mennesker mener, de kender et ords betydning, men hvor det bliver klart, at de benytter begrebet på en forkert måde. For eksempel blev det pointeret, at mange danske landsmænd brugte begrebet ”en bjørnetjeneste” i fejlagtige sammenhænge. De besad den opfattelse, at en bjørnetjeneste er en god handling, en skøn tjeneste. Men som andre er vidende om, beskriver ordet det stik modsatte. Der findes begreber, som jeg ligeledes altid har brug for at slå op, som eks. engros samt vareparti. De 2 ord – engros og vareparti – møder jeg tit på i de aconto regninger, jeg får i forbindelse med min nyligt etablerede virksomhed. Jeg bliver ret flov over, at jeg har brug for at slå op, hvad nøjagtig engros og vareparti betyder…

De folk, der ved, hvem jeg er, ville fortælle, at jeg har meget længe synes, at sproglige tematikker er koloenormt interessant. & jeg legede i lang tid med tanken om, hvorvidt det var dén vej, jeg skulle tage i mit professionelle arbejdsliv. Til trods for dette valgte jeg, som allerede fortalt en anden vej, idet jeg har startet min egen forretning, som jeg absolut også glæder mig over. Men alligevel; jeg forbløffes over, hvor tit jeg møder begreber, som f.eks. engros & vareparti, som jeg ikke umiddelbart kan forklare. Så eventuelt burde jeg have taget afgørelsen om beskæftigelse inden for sprogforskningens rammer! Også af den årsag at, jeg jo egentlig virkelig har den mening, at det er spændende at studere, hvorledes alle sprog undergår en konstant transformation. Både menneskets sprog & kultur og levevis undergår en transformation non stop. Men det er ligesom, at personer glemmer dét, når de udtrykker ængstelse over, at ældre begreber stille og roligt elimineres fra det danske sprog!